duminică, 29 ianuarie 2012

Din colectia personala...

Desi profilul blogului nu este unul axat pe posete, unele din cele mai valoroase lucruri pe care le detin se incadreaza in aceasta categorie... astfel incat, here you go, o mica expozitie care va va ajuta sa intelegeti, sper eu, dimensiunile unei pasiuni ireversibile :))) pentru produse de calitate, cu personalitate, care iti aduc un zambet pe buze atunci cand le scoti din saculet pentru a stramuta portmoneul, rujul, telefonul mobil, sau chiar un ranjet larg atunci cand iti sunt admirate, complimentate (pentru ca da, Vanity - thy name is woman).

Incepem cu The Holy Grail - o Hermès Kelly bleumarin, cu elemente metalice aurii, fabricata in anul 1960 (marcata P fara forma geometrica - explicatia amanuntita o puteti gasi aici). Sta in colectia personala alaturi de doua curele si peste 40 de esarfe (toate originale Hermès, de care nu ne despartim decat prin mijloace teroriste :) )






Un nume mai putin cunoscut la noi, casa venetiana Roberta di Camerino este responsabila pentru inventarea faimoaselor "status bags", din care s-au inspirat apoi Gucci, Bottega Venetta sau Prada. Este legendar sfatul pe care Coco Chanel i l-a dat creatoarei venetiene atunci cand aceasta s-a suparat pentru ca Gucci incepuse sa foloseasca tiparul repetitiv al G-ului, dupa modelul folosit anterior pentru o poseta Roberta di Camerino: "Nu trebuie sa plangi cand te copiaza, ci in ziua in care vor inceta sa o mai faca". Now that's how history is made (puteti citi mai multe aici). Poseta din colectia mea se numeste Bagonghi si a devenit faimoasa, la fel ca si cea Hermès, la bratul lui Grace Kelly. Are cel mai incantator de complicat mecanism de deschidere: se ridica acea cheita din mijloc, dupa care se trage simultan de ambele parti argintii de pe margini. Delicios, I'm telling you! :)






Am trecut prin Franta, Italia, este normal ca in acest global village sa adapostim si o English beauty. Mulberry sunt astazi copiati la scara mondiala pentru faimoasele Bayswater, insa in colectia mea se afla o poseta anii '50 din piele cu stamp croco (numita Congo leather). A facut furori la o nunta, un botez, plus doua petreceri de Craciun :D



Ne intoarcem in Italia cu doua piese semnate Salvatore Ferragamo - ambele bleumarin, stil postas, perfecte pentru calatorii...




... si o Furla moderna, eleganta, cu detalii incredibil de bine gandite - un vis ciocolatiu! :)


Sper ca v-a facut placere sa priviti aceste cateva posete, care mi s-au parut cele mai demne de a fi imortalizate astazi :) Au ramas nepozate o Moschino si trei Delvaux - asta doar din categoria "designer", fara a le lua in considerare pe cele vintage (unele cel putin la fel de frumoase ca acestea, chiar daca le lipseste pedigree-ul).

Va doresc o seara de duminica linistita si ne vedem peste o saptamana cu noi postari! Pana atunci, nu uitati de Giveaway-ul aniversar - la care pana acum avem doar doua participante curajoase! :)

12 comentarii:

  1. Ce m-am mai delectat cu posetele tale! Minunate toate, abia astept sa le vad pe celelalte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Roberta di Camerino ... e superba!!! Intr-adevar o piesa rara, de colectie :) evident ma dau bine, cine stie ... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andreea - multumesc, glad you liked it! :*
    @juazzshop - Anca, crede-ma ca si eu ma delectez mereu cu postarile tale. Acum vezi ce ma opreste sa tot comand (mi-a fost tare greu la acea Pollini de ieri, dar i-am gasit repede "cusur", era sclipicioasa :))) )
    @Mona - hehe, nu zic ca nu le voi scoate niciodata la vanzare... dar sansele sunt foarte-foarte-foooooarte mici :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. wow!am ramas speechless...sunt intradevar superbe,adevarate piese de colectie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hermes si Roberta di Camerino sunt intr-adevar comori!!sa le porti sanatoasa si iubita...multumita tie am adaugat si eu o mica comoara la cele pe care le am...geanta Lanvin la Delvaux-ul si Moschino meu,poate ne delectezi si cu celelalte nepozate?:D;))

    RăspundețiȘtergere
  6. Livia draga sa nu crezi ca glumesc, dar azi noapte dupa ce m-am tot benoclat pe blogul tau, am visat ca Hermesul era AL MEU :)))) macar in vis sa am si eu unul.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cupcake: ma bucur ca iti plac :)
    @purple: multumesc, sper ca pe weekend sa am timp sa mai pozez cate ceva ;)
    @Anca: haha, prea tare!!! :))))) inseamna ca atunci cand o sa postez esarfe o sa te visezi in valuri de matase Hermès :)))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Am si eu o esarfa Hermes Paris, dar nu stiu daca este originala sau replica..am citit ca ai multe si originale..cum iti dai seama daca este originala sau nu? A mea are inscriptionat HERMES PARIS fara accent pe E, si e mai fina si mai placuta la atingere decat celelalte, insa tot nu reusesc sa ma clarific. Un pic de ajutor, te rog? Multumesc! Mihaela Tatar

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, Mihaela,

    Se gasesc foarte multe articole pe net despre cum sa recunosti o esarfa originala, insa in primul rand trebuie sa aiba marginile rulate manual, nu cusute de masina.

    Apoi, majoritatea esarfelor Hermès au un titlu si semnatura unui designer, este un alt lucru dupa care te poti ghida. In general, matasea este groasa, plina, dar asta depinde de varsta esarfei (daca esarfa e mai veche si a fost curatata de mai multe ori, matasea va fi mai subtire).

    Gasesti aici un articol scurt:
    http://www.ehow.com/how_3391550_identify-hermes-scarves.html

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult pentru raspuns!!! O sa citesc si articolul recomandat. O seara placuta! Tatar Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  11. Pfff, cine m-a pus sa ajung pana aici cu vizualizarea produselor tale din magazin, pentru ca m-am blocat la geanta Bagonghi. Ma doare in capul pieptului acum :)))) Nu am mai vazut de atat de muuult timp ceva mai deosebit decat aceasta geanta .... nu ca restul ar fi mai prejos, insa genta aceea e de lasat mostenire cu limba de moarte sa nu se instraineze :P

    Visez si eu frumos la o Furla, mai departe nici cu gandul nu ma duc... :P

    RăspundețiȘtergere